KILPAILEMINEN

Osallistuakseen Toiminnallisen Urheilun kilpailuihin urheilijan on oltava Suomen Painonnostoliittoon kuuluvan seuran jäsen ja hänellä pitää olla voimassaoleva kilpailulisenssi sekä vakuutus.

KILPAILULISENSSI

Osallistuakseen Suomen Toiminnallisen Urheilun alaisiin kilpailuihin, on urheilijalla oltava kilpailulisenssi. Kilpailulisenssin valintaan vaikuttavat kilpailijan ikä, sekä lisenssin kesto. Suomen Painonnostoliitto myy lisenssejä harrastajille, kilpailijoille ja toimitsijoille.

Lisenssi hyväksytään kaikissa liiton lajeissa eli painonnosto, kahvakuula urheilu sekä toiminnallinen urheilu.

Lisenssi on sama, mutta painonnosto ja kahvakuula-vakuutus ei korvaa toiminnallista urheilua.

Kertalisenssi ja vakuutus on tarkoitettu lyhyt aikaiseen tapahtumaan maksimissaan 7 päivälle.

VAKUUTUS

Kaikki kilpailulisenssit (pl. Masters-lisenssi) edellyttävät voimassa olevan vakuutuksen, joka kattaa kilpailut. Vakuutustodistuksia ei tarvitse toimittaa liittoon.

35 vuotta täyttävät ja vanhemmat voivat kilpailla ilman vakuutusta hankkimalla Masters lisenssin (toiminnallisessa urheilussa Masters luokat 30 vuotiaista alkaen). Ostaessaan vakuutuksettoman Masters lisenssin urheilija sitoutuu kilpailemaan ja harjoittelemaan täysin omalla vastuulla, eikä hänellä mahdollisessa vahinkotapauksessa ole mitään korvausvaatimuksia Painonnostoliitolta tai muilta ulkopuolisilta tahoilta.

Liiton lisenssi käy kaikkiin lajeihin. Vakuutuksen voi ottaa joko Suomisportista tai sitten vaikka IF:istä, Tapiolasta jne.